Високоолеїнова
соняшникова олія

Високоолеїнова соняшникова олію, поряд з традиційною соняшниковою, набуває все більшої популярності. Головна його цінність в підвищеному вмісті олеїнової кислоти і вітаміну Е, як у оливкової олії.

Ще одна перевага високоолеінової соняшникової олії – висока точка димлення. Точка димлення – це температура, при якій олія починає руйнуватися і в їжу воно більше не годиться, тому що містить велику кількість вільних радикалів, які сприяють ризику розвитку раку. Дивіться точки димлення різних олій в таблиці нижче.

Омега – 9

Рослина

Насіння високоолеінових сортів соняшнику.

Віджим

Перший холодний.

Склад

Ненасичені жирні кислоти (ліноленова і лінолева кислоти, високий вміст олеїнової кислоти), насичені жирні кислоти (пальмітинова і стеаринова кислоти), найвищий вміст вітаміну Е, а також вітаміни А, D, К, мікроелементи.

Аромат і смак

Має нейтральний смак і легкий аромат насіння соняшнику.

Використання в кулінарії

Ідеально підходить для смаження, запікання й випічки. На відміну від інших олій, витримує більшу кількість циклів смаження без появи канцерогенів, тобто є оптимальною для використання у фритюрі.

Лікувальні властивості

Є потужним природним антиоксидантом, знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, зменшує вміст холестерину в крові, зміцнює імунітет, благотворно впливає на роботу кишечнику й травної системи.