Соняшникова олія

Соняшникова олія є одним з найпопулярніших і доступних рослинних олії. У його складі немає шкідливих компонентів і ГМО, а безліч його корисних властивостей матимуть позитивний вплив на організм. Не має протипоказань для прийому під час вагітності, а також рекомендується для введення в прикорм дітям з 6 місяців.

Омега – 6

Омега – 9

Рослина

Насіння соняшнику олійного.

Віджим

Перший холодний.

Склад

Ненасичені жирні кислоти (ліноленова, лінолева, олеїнова кислоти), насичені жирні кислоти (пальмітинова і стеаринова кислоти), вітаміни Е, А, D, К, мікроелементи.

Аромат і смак

Має приємний м'який смак і яскравий аромат насіння соняшнику.

Використання в кулінарії

Правильно й корисно використовувати олію у свіжому вигляді, не піддаючи нагріванню. На основі нерафінованої соняшникової олії можна приготувати велику кількість оригінальних заправок для салатів. Чудово підходить до солоних грибів, квашеної капусти й класичного вінегрету.

Лікувальні властивості

Сприяє активізації захисних сил організму, знижує рівень холестерину в крові, запобігає розвитку патологій серцево-судинної і травної систем, онкологічних захворювань, бере участь в білковому обміні, покращує пам'ять, уповільнює процеси старіння.