Рижієва олія

Рижієва олія – унікальний, хоча й давно забутий продукт, що несе безцінну користь організму. На щастя, рижієва олія знову зайняло гідне місце в раціоні у людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Завдяки своєму збалансованому складу масло насіння рижію знайшло застосування в дієтичному і вегетаріанському харчуванні.

Омега – 3

Омега – 9

Рослина

Насіння рижію посівного.

Віджим

Перший холодний.

Склад

Ненасичені жирні кислоти (ліноленова і лінолева, олеїнова, ейкозеновая кислоти), насичені жирні кислоти (пальмітинова і стеаринова кислоти), вітаміни A, F, D, E, K, фосфоліпіди, фітонциди, мінерали.

Аромат і смак

Злегка гострий, пікантний смак, в ароматі - нотки редьки і хріну.

Використання в кулінарії

Відмінна заправка для салатів, вінегретів, закусок, готових гарячих страв, наприклад відвареної картоплі, круп, плову і т.д. Не рекомендується піддавати високих температур, так як олія втратить всі свої корисні властивості.

Лікувальні властивості

Зміцнює імунітет, нормалізує загальний стан організму, приводить в норму артеріальний тиск, бореться із запальними процесами, знижує рівень холестерину, покращує стан шкіри, запобігає передчасному старінню і виникнення злоякісних утворень, при зовнішньому застосуванні сприяє загоєнню ран.