Ріпакова олія

Ріпакова олія є одним з найбільш споживаних в світі рослинних олій, поряд з соняшниковою. Головна особливість – низький рівень вмісту насичених кислот, що робить його універсальним при дотриманні загальновідомих дієт. Низький вміст ерукової кислоти. Глюкозинолати відсутні.

Омега – 3

Омега – 6

Рослина

Насіння ріпаку харчового.

Віджим

Перший холодний.

Склад

Ненасичені жирні кислоти (ліноленова і лінолева, олеїнова кислоти), насичені жирні кислоти, вітаміни A, D, E, K, токофероли, мікроелементи./i>

Аромат і смак

Володіє горіховим смаком з легкими квітковими нотками.

Використання в кулінарії

Чудово підходить для заправки салатів, закусок, а також приготування домашнього органічного майонезу. Не рекомендується для смаження.

Лікувальні властивості

Сприятливо впливає на обмін речовин, сприяє схудненню, знижує рівень холестерину в крові, має потужну антиоксидантну дію, підвищуємо устройчівость організму до інфекційних захворювань, попереджає виникнення онкологічних захворювань, стимулює вироботка колагену, допомагає в боротьбі зі стресом і безсонням. ОСОБЛИВО КОРИСНО ДЛЯ ЖІНОК