Лляна олія

Лляна олія – унікальний продукт, який використовується з давніх-давен як у харчуванны, так і в народній медицині. Завдяки своєї біологічної цінності, олія льону можна вважати незамінним продуктом здорового харчування. Всього 2 столові ложки лляної олії в день допоможуть нормалізувати роботу кишечника, збалансувати обмін речовин і поліпшити стан шкіри. Рекомендується для дієт з відсутністю риби в раціоні.

Омега – 3

Омега – 6

Омега – 9

Рослина

Насіння льону звичайного.

Віджим

Перший холодний.

Склад

Ненасичені жирні кислоти (ліноленова і лінолева, олеїнова кислоти), насичені жирні кислоти (пальмітинова і стеаринова кислоти), вітаміни Е, групи В, F, А, К, мікроелементи.

Аромат і смак

Смак олії специфічний з приємною гіркуватістю.

Використання в кулінарії

Рекомендується додавати в вінегрети та салати, змішувати з кефіром або йогуртом, медом. Чудово підходить для заправки квашеної капусти, відвареної картоплі й круп. Не рекомендується піддавати лляне масло нагріванню.

Лікувальні властивості

Знижує рівень холестерину в крові, нормалізує артеріальний тиск, запобігає захворюванням серцево-судинної системи, регулює роботу травної системи, покращує стан шкіри, волосся і нігтів, підвищує імунітет, благотворно впливає на нервову систему. Є обов'язковим елементом харчування в період вагітності.